Sponsor een kind

In je eentje kun je niet de hele wereld veranderen. U kunt wel beginnen bij het ondersteunen van één kind en hem of haar de mogelijkheid bieden om zich goed te kunnen ontwikkelen.  Ieder kind heeft recht op onderwijs, gezondheidzorg en goede voeding.

In Gambia groeien veel kinderen op in grote armoede, ouders of verzorgers hebben vaak niet genoeg geld om hun kind(eren) naar school te sturen of gaan kinderen niet naar school uit schaamte  door hun handicap.

Als kind sponsor maakt u  dus een groot verschil in het leven van  een kind.

Van de sponsorbijdrage € 10 a € 15 euro per maand betaald kinderhulp Gambia

  • Het schoolgeld van het sponsorkind. Met het schoolgeld worden alle kosten betaald die voor het kind gemaakt worden. Er wordt lesmateriaal (o.a. boeken, schriften, potloden, rugzak) aangeschaft en elk kind krijgt daarbij 2 schooluniformen en schoenen. Maar ook als bijles nodig is zullen wij hiervoor zorgen.
  • Medische kosten, als een kind ziek is.
  • 1 of 2 x per jaar een voedsel – en/of kledingpakket voor het gezin
  • Dagje uit met alle sponsorkinderen inclusief een goede maaltijd en een cadeautje.
  • Reiskosten

Contact momenten

Onder normale omstandigheden worden de kinderen minimaal 3 x per jaar bezocht in hun thuis en/of schoolsituatie.

Ook als een kind ziek is kan men ons team contacteren voor medische zorg, begeleiding of de aankoop van medicatie.

Wat krijgt u terug?

Tijdens de bezoekjes aan het kind zullen wij altijd een recente foto maken van uw sponsorkind en de familie, deze zal dan ook met recente informatie diezelfde dag nog gedeeld worden via WhatsApp of Messenger.

Bezoeken

Mocht u zelf in Gambia zijn dan kunt u altijd het kind en zijn of haar familie bezoeken, een teamlid zal u dan graag begeleiden. Niet omdat we iets te verbergen hebben, integendeel dit doen we uit bescherming van u en het gezin aldaar (ten slotte kennen we niet alle sponsoren persoonlijk). Ook is het fijn als iemand de lokale taal spreekt en e.a. voor jullie kan vertalen.

Wat vragen wij van onze sponsors?

Wij vragen u goed na te denken voor u start met het sponsoren van een kind, dit doe je namelijk niet voor een maand of 1 jaar. Wij stellen verder  geen verplichtingen, maar zouden het wel erg fijn vinden als u zorgt voor het op tijd betalen van het sponsorgeld.  Bij een achterstand van 3 maanden vragen wij slechts 1 x na, indien dan de betaling nog uitblijft gaan wij op zoek naar een andere sponsorouder. Wij willen niet dat het kind moet stoppen met het naar school gaan maar willen ook niet blijven leuren om het geld.

Hoe lang duurt de sponsoring?

In principe gaan we door met het sponsorplan voor schoolondersteuning tot het kind 18 jaar wordt.

Mochten de schoolgelden veranderen dan nemen wij vooraf contact met u op. Ook als het kind bijvoorbeeld naar een andere school gaat.

Indien een kind een vervolgopleiding  kan en wenst te doen die erg kostbaar is, dan zullen wij u daarover vooraf ook informeren.

Belangrijk! Stel dat we merken dat  ouders of verzorgers misbruik maken van jullie en/of onze hulp, dan stoppen wij per direct ook de sponsoring aan het kind.  Wij willen dat ouders ons respecteren zoals wij dat ook naar hun doen.

Mag ik wat extra’s doen ?

Ja graag zelfs, zo blijft u betrokken bij uw kind en men vindt het daar erg leuk om iets uit het verre Nederland te ontvangen.

1 x per jaar bieden wij jullie daarom de mogelijkheid om (vrijblijvend) aan de sponsorfamilie een door jullie zelf samengestelde  familie doos te sturen dit tegen de verzendkosten van Veendam naar uw gezin in Gambia  a € 15,- Het versturen vindt meestal in september plaats om het zo in december uit te kunnen delen. De verzendinstructies kunt u hier vinden

Waarom een familiedoos? Binnen het gezin bevinden zich vaak meerdere kinderen en zo krijgt eenieder iets. Wel zo eerlijk. Wij kunnen u een lijst geven met ideeën voor in de doos.

Ook doen we als we weten dat veel gezinnen het extra zwaar hebben, zoals bijvoorbeeld tijdens corona, vaak een oproep om wat extra’s te doen aangaande bijv. mondkapjes, zeep of voeding. Dit is ook altijd vrijblijvend en voelt u zich niet verplicht. Uiteraard mag u  daarbuiten  bij ons ook zelf aangeven dat u graag bij een volgend bezoek van Kinderhulp Gambia aan het kind bijvoorbeeld een zak rijst of fruit/groentepakket, kip  of… weg wil geven. Alles kan mits in goed overleg en haalbaar.

Aanmelden

Regelmatig  krijgen we de vraag of men bij ons een kind kan sponsoren?  Op dit moment heeft de stichting kinderhulp Gambia al 40 sponsorkinderen in het programma, wij gaan voor kwaliteit en niet voor  kwantiteit en zullen om die reden op dit moment dan ook geen  extra kinderen toevoegen daar we anders de kinderen niet meer goed kunnen volgen en begeleiden.

Mocht er een sponsorouder wegvallen of komt er na zorgvuldige screening toch een kind op ons pad waarvan wij denken die heeft echt hulp nodig dan kunt u dat lezen op onze Facebookpagina.