Save the School Santo Su School in nood door Corona:

Onze vaste lezers van KHG weten het wel, de Santo Su school is eigenlijk een beetje “onze” school. Een béétje, want nadat we in 2014 als Stichting geholpen hebben met het bouwen van een nieuwe school, zijn ze in de jaren daarna volledig zelfredzaam geweest. Normaliter hadden ze geen financiële  hulp van KGH nodig. De 8 leraren doen er week aan week hun best om nu 120 kleuters een goede start te bieden in hun leven. Ze weden betaald uit schoolgeld en redden het daar prima mee.

Totdat corona toesloeg!

De kinderen mogen ook in Gambia niet naar school, dat betekent: maanden geen inkomsten voor de school. De buffer die opgebouwd was, is zo goed als op. Als we niet in actie komen dan staan 120 kinderen, en 8 hardwerkende leraren op straat. Dat kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren! Na alle liefde, tijd en energie die we gestoken hebben in het verleden, willen we niet dat dit verloren gaat

Actie

Voor een periode van 3 jaar wilden wij  als KHG de school financieel gaan ondersteunen, zodat ze een basis kunnen herbouwen. Er was  € 250,- per maand nodig om een hele kleuterschool te behouden. (salarissen, watchman, onderhoud, stroom, water, schoolmaterialen enz.

Dat is voor 1 persoon of voor ons als stichting veel geld. Maar zoals we bij KHG altijd zeggen: Together we are strong! En alle beetjes helpen! Dus  vonden we  na een oproep al snel 50 personen die 3 jaar lang een bedrag van €5,- per maand bijdragen aan de school.  Ze kochten zeg maar hun naam op een school stoeltje!

Zo kunnen we de leraren hun baan te laten behouden, maar vooral om minimaal 120 kindjes een goede start te kunnen blijven geven!

 Het is gelukt

Door deze actie kunnen we de leraren hun baan te laten behouden, maar vooral ook  om minimaal 120 kindjes een goede start te kunnen blijven geven!

Ousman heeft een certificaat met alle namen van de sponsoren  aan het schoolhoofd overhandigd. Voorwaarde voor deze hulp is men moet met een plan komen van meer zelfstandigheid, meer leerlingen zien te krijgen op school en hoe verder inkomsten te creëren.  De school moet weer self supporting worden.

Elke maand krijgen ze uitbetaald en we controleren de vooruitgang uiteraard!