Baby Melk Project

Stichting Kinderhulp Gambia steunt sinds 2021 met regelmaat het babymelk project van de Wullinkamma Arribaja clinic.

Hier wordt iedere week babymelk uitgegeven aan de verzorgers van  moederloze baby’s. Gambia kent helaas een onaanvaardbaar hoge moedersterfte.

1 op de 16 vrouwen sterft tijdens of na de bevalling. De achtergebleven families zijn radeloos want naast hun verdriet is er ook een baby die voeding nodig heeft. Kostbare voedingen en wat als je dan geen geld hebt om dure babymelk te kopen?

Gelukkig  kun je  als verzorger na een uitgebreide screening  terecht bij de Wullinkama kliniek. Echter daar is op dit moment meer vraag aangaande melk  dan aanbod.

Hulp is nodig

Maar liefst 72 baby’s staan er nu geregistreerd waarvan de moeder is overleden.

Verzorgers komen 1 x per week op vrijdag langs om 2 blikken babymelk met wat kleding in ontvangst te nemen.  Ze  mogen daar nooit never nooit  de vraag moeten stellen is er melk genoeg vandaag?

Toen Del Dallimore  de coördinator, een nood oproep deed, Help we kunnen het niet meer aan,  besloten wij als stichting  zo af en toe een donatie te doen.

Donatie

Wij zijn daarom blij dat we als stichting Kinderhulp Gambia met dank aan onze sponsors een steentje bij kunnen dragen.

  • Op 2 oktober 2021 donatie  van 34 blikken babymelk.
  • Op 10 december 2021 donatie  van 168 blikken babymelk.
  • Op 25 maart 2022 donatie van 108 blikken babymelk.
  • Op 7 oktober 2022 donatie van 168 blikken babymelk
  • Op 25 maart 2023 donatie van 168 blikken babymelk en 20 babymelk flessen

Een goede start is zo belangrijk!

Baby Issa 

Naast de donatie van babymelk heeft stichting Kinderhulp Gambia sinds oktober 2021  baby Issa voor 1 jaar onder onze financiële verantwoording genomen, hij wordt verzorgd door zijn oma  en wij betalen per maand 2000 dls. aan de kliniek zodat oma iedere week  altijd verzekerd is van melk.

Mocht u denken, het geweldige babymelk project  van de  Wullinkama  clinic wil ik ook steunen ? Dan kan dat via ons, wij zorgen ervoor dat uw donatie op de juiste plek komt. Een blik babymelk kost ongeveer 4 a 5 euro (afhankelijk waar het ingekocht wordt en de koers),  u en ik begrijpen dat de kliniek er niet is met 100  blikken per week.

Donaties kunnen naar ;

Iban nl22abna0603016960 kinderhulp Gambia ovv babymelkproject Wullinkama.