Klompvoeten operatie voor Omar

(in 2012) is  6 jaar heeft al sinds zijn geboorte 2 klompvoetjes. Woont bij zijn tante daar zijn moeder overleden is , vader spoorloos.  Omar heeft zonder hulp van buitenaf absoluut geen toekomst.
Al 3 jaar was stichting Kinderhulp Gambia samen met healthcentrum Caring Hands aan het kijken naar mogelijkheden / operatie in Senegal  maar ook  hadden wij de overtuiging nodig van zijn verzorgers.
Stichting Kinderhulp heeft al die jaren garant gestaan voor het bedrag van de operatie, verblijf. en nazorg. Uiteindelijk was het 2012 zover Omar kon voor een operatie naar buurland Senegal.

.

Najaar 2012 – Het is best spannend geweest om zo op afstand de voortgang rondom kleine Omar in Dakar (Senegal) te volgen. Zijn 2e klompvoetje is inmiddels ook geopereerd. Het was het meest complexe voetje (links). Totaal hebben de chirurgen er 6 uur en 28 min over gedaan. De berichten lijken goed.

Het eerste voetje dat paar week eerder geopereerd is – is al eens getest en kon goed buigen en strekken. Inmiddels heeft de 2e gipswissel plaatsgevonden.
De chirurgen zijn erg tevreden over zijn herstel, maar wilden hem nog niet snel vrij geven voor Gambia. Ik/wij begrijpen dat ze twijfels hebben over de nazorg. Iets voor ons om met elkaar na te kijken dus.

Wij hebben respect voor zijn stiefmoeder Ramatoulie die al maanden (vanaf juli) bij hem in het ziekenhuis verblijft. Ze zorgt voor hem. Ze mogen daar van de artsen verblijven omdat er geen familie in Senegal woont.
In NL is het ondenkbaar dat iemand zolang in het ziekenhuis verblijft, want dat is onbetaalbaar.
Maar daar zijn ze nog wat flexibeler. Ons geluk denk ik.

Hieronder  nog foto’s in het ziekenhuis. Één van net na de operatie en de andere is van een paar dagen later.
Dan weet je weer waarvoor je het doet. Foto met zijn smile zegt genoeg denk ik

Omar is weer thuis   

Sinds oktober 2012  is Omar thuis in Gambia waar hij nog een tijd in het gips moest. Revalidatie , fysio en transport hebben we in december 2012 zelf kunnen regelen en het gaat goed met Omar.  Hij loopt en voetbalt, al moeten zijn voetjes die nu recht staan nog wel even wennen.

2013  ->  buiten de nazorg waarvoor we zolang als nodig garant staan zorgt KHG ervoor dat hij net als elk normaal kind de mogelijkheid krijgt om naar school te gaan. Dit geldt dus ook voor deze Omar. Hij mag voor het eerst in zijn leven naar school!

2020 – Omar doet het goed, kijk eens wat een verschil na 10 jaar!

Zelf zegt hij , ik  ben zo blij dat ik weer een “normaal” kind ben en alles kan doen wat ik maar wil. Omar blijft uiteraard in ons project totdat hij klaar is met school.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen