Donatie bedschermen

Geen Privacy

Vorig jaar maar ook dit jaar hebben wij  gemerkt dat je op de verpleegafdeling in het Kanifing  General Ziekenhuis maar weinig privacy hebt. Kinderen die zo in vreselijke wonden keken net voor hun operatie is niet wat je wilt, of mensen die worden gewassen terwijl iedereen toekijkt. Nee dat is neit wenselijk en hier wilden we wat aan doen.

Van stukje ijzer naar scherm

Begin van onze reis hier hebben we een lokale lasser opdracht gegeven 16 bedschermen te maken (3 luik kamerscherm). Het was geweldig om te zien hoe mr Bah het hele traject met zijn mannen doorging. IJzer buigen in open vuur, het in elkaar zetten van de schermen, wieltjes eronder en het verven enz. Vorige week maandag heeft Fred met een truck de schermen opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Wij laten zoveel mogelijk in Gambia maken want zo ondersteunen we de economie ook.

The tailormen

In het ziekenhuis heeft de tailormen -naaier van de in Banjul aangekochte stof doeken gemaakt zodat deze in de schermen past.  Toen alles na 1 week gereed was konden  de schermen  overhandig worden aan het management , in totaal 16 stuks. Voor iedere afdeling 4. Groen – rood – blauw en turquoise zijn de kleuren.

Uiteraard verdwenen de 16 schermen na het overhandigen direct naar de afdeling. Zo hebben we op een simpele manier gezorgd voor meer privacy.

Lakens en verbandmaterialen

Buiten deze schermen  zijn er ook  8 dozen met 150 lakens en 250 kussenslopen overhandigd en  heel veel dozen met medische spullen, gaasjes, verband, handschoenen, wondpleisters, schaartjes, gips instrumenten enz .

Goed gesorteerd en alleen dat overhandigd wat men echt kan gebruiken. Maar nog belangrijker eindelijk hebben ze ook een goede elektrische gipszaag die er voor gaat zorgen dat het verwijderen van gips veel gemakkelijker gaat en dus veel ellende kan voorkomen