Gift Kanifing General Hospital – Together we are Strong

In de corona tijd  kregen wij een verzoek van het Kanifing Hospital  in Gambia, ze zochten ivm hygiëne en infectie preventie  oa. medische containerzakken. Weten jullie  een firma hiervoor?

Toeval bestaat niet,

Jacob Alkema van Suez recycling  and recovery Nederland  afdeling IGA Veendam  is een goede bekende van ons, op onze vraag waar wij deze zakken voor medisch afval  konden kopen, kregen wij maar 1 antwoord.

Dit  antwoord was een echt een surprise, “ik  wil graag 2 pallets  met in totaal 6600 medische afval zakken(80 mu) beschikbaar stellen voor het ziekenhuis  en daarbij doe ik ook  nog eens 20 nieuwe afvalcontainers  van 120 liter”.  Wouw wij waren  sprakeloos,  dat is  een mooi gebaar   van Suez  Veendam .

Deze voorraad met een totale waarde van € 3000,–  is genoeg voor minimaal 2 jaar.

Uiteraard na overleg met het ziekenhuis  konden we al gauw een positieve terugkoppeling geven.

Maar dan komt stap 2 , je hebt heel wat m3 die naar Gambia moeten en dat past niet in onze auto. Theo Dik van MF Shipping was wederom onze reddende engel want hij  regelde een bakwagen  voor ons.

Zo konden we zonder onkosten te maken naar GFY in Nijkerk  dit is een vervoerder naar Gambia. Naast de containers en 6600 zakken  zijn er ook  17 bananen dozen vol met  verband, gaasjes, infuus naaldjes enz, dat de afgelopen periode via  meerdere kanalen bij ons binnen kwam op transport gezet voor het ziekenhuis waar we  1 x per jaar onze orthopedische  missie  mogen uitvoeren.

Kosten voor transport  van Nederland naar Gambia is  € 521,50, dit  is door onze stichting betaald.  Ziekenhuis zelf  heeft gezorgd voor een dutywaiver  zodat dit zonder inklaringskosten ingevoerd kan worden.

Ousman heeft de goederen namens Kinderhulp Gambia en sponsors overhandigd aan het ziekenhuis.

Blij dat we op afstand  in coronatijd toch kunnen helpen en iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt!