Hoe de stichting begon in 2003

Wij (Fred & Ivonne ) zijn de initiatiefnemers van de Stichting Kinderhulp Gambia en willen u hier graag laten zien hoe eea tot stand is gekomen maar ook wat wij precies doen.

2003, een zon zekere vakantie zonder jetlag moest het voor ons worden. Na veel overwegingen werd het 10 dagen Gambia. Zonder vooraf te weten wat ons te wachten stond liet deze vakantie bij ons zijn sporen na. Er gaat nu geen dag meer voorbij of wij zijn bezig met Gambia. De contrasten met Nederland zijn heel groot! Mede doordat je het zelf gezien maar vooral gevoeld en beleefd hebt was het voor ons overduidelijk.

Hier willen, maar hier kunnen wij ook iets aan doen!

Het is heel klein begonnen met het inzamelen van voetbalmaterialen en het is naar onze tevredenheid alleen maar groter en groter geworden. Het is uitgegroeid tot iets waarop wij erg trots zijn. Wij hopen dan ook nog lang hier mee door te mogen gaan. Veel mensen zeggen:” jullie stoppen er zoveel uren in” maar als je ooit zelf ervaren hebt wat je ervoor terug krijgt (de warmte, een brede glimlach, een dans/lied van blijdschap of soms een gebed) nou dan maken die uren echt helemaal niets meer uit.

Zien is meedoen en geloof ons, het is echt geen druppel op een gloeiende plaat.

Het leuke van Kinderhulp Gambia  is dat u precies weet wat er met uw geld gebeurt, en dat het voor 100% naar het goede doel gaat. Dat is het voordeel van een kleine stichting.

Bestuur

Het bestuur van Stichting Kinderhulp Gambia bestaat uit:

  • Fred Hulsebos
    Voorzitter
  • Ivonne Hulsebos-Janssen
    Penningmeester / secretaresse en coördinator orthopedische missie
  • Ousman Jallow
    Manager/coördinator in Gambia
  • Nel Bien
    Algemeen Lid
  • Thea Woltman
    Algemeen Lid

Team in Gambia :

  • Ousman Jallow (manager)
  • Jainaba Sillah
  • Modou Lamin Jallow
  • Ibrahim Ebou Boyang
  • Ebrima Cham
  • Mamina Boyang

Vrijwilligerswerk en beloning

Stichting Kinderhulp Gambia bestaat uitsluitend uit vrijwilligers en wil dat in de toekomst ook zo houden.

De leden van het bestuur krijgen geen vrijwilligersvergoeding of andersoortige tegemoetkomingen, de door de vrijwilligers gemaakte onkosten worden vaak zelfs niet gedeclareerd maar gezien als persoonlijke bijdrage/sponsoring.

Tijdens afwezigheid van bestuursleden uit Nederland  worden de projecten gecontroleerd /waargenomen in Gambia door coördinator Ousman Jallow en/of een van de vrijwilligers.

Al is het streven van de stichting om de organisatiekosten zo laag mogelijk te houden de mensen in Gambia ontvangen een dagvergoeding en daarnaast worden hun onkosten uiteraard wel vergoed.

.

ANBI

De beslissing is gebaseerd op artikel 6.33 Wet inkomstenbelasting 2001.
Hierdoor zijn schenkingen onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting.

ANBI Transparantie
– gegevens als jaarverslag en beleidsplan zijn terug te vinden via de volgende link